Nieuws

Eerste certificaten kwaliteitsregeling 'Schapen voor Natuur' uitgereikt

Op donderdag 7 april 2016 zijn de eerste certificaten van de kwaliteitsregeling ‘Schapen voor Natuur’ uitgereikt aan de schaapsherders Rob Adriaans van Schapenhouderij Adriaans en Marijke Dirkson van Landschapsbeheer Rinnegom.

Het belang van professioneel geschoolde herders

Dorlinde Bijl en Paméla Freriks volgen sinds september vorig jaar de MBO-opleiding tot schaapherder bij Helicon in Velp. Zij behoren tot de eerste lichting van deze nieuwe, twee jaar durende opleiding

Aanmelden financiële tegemoetkoming kwaliteitsregeling

Het praktijknetwerk heeft budget gereserveerd om bedrijven eenmalig tegen gereduceerd tarief deel te laten nemen aan de kwaliteitsregeling.

Folder over kwaliteitsregeling gescheperde schaapskuddes

Speciaal voor de herdersdag op 6 november ontwikkelde het praktijknetwerk samen met de leden van de kwaliteitscommissie een folder over de kwaliteitsregeling gescheperde schaapskuddes voor herders.

Presentatie over kwaliteitsregeling tijdens beheerdersdag

Tijdens de beheerdersdag in Radio Kootwijk op 25 september 2015 gaf Robin Peeters namens de kwaliteitscommissie een presentatie over de kwaliteitsregeling en de voordelen hiervan voor beheerders.

Start opleiding schaapherder

Afgelopen week hadden de 19 studenten van de opleiding tot schaapherder bij Helicon MBO Velp hun eerste lesdag.

Beheerdersdag 2015

Tijdens de beheerdersdag op 25 september in Radio Kootwijk verzorgen vertegenwoordigers van de kwaliteitscommissie een presentatie over de kwaliteitsregeling.

Update kwaliteitsregeling gescheperde schaapskuddes

Op 12 juni, 18 juni en 14 juli vonden pilot inspecties voor de kwaliteitsregeling gescheperde schaapskuddes plaats in samenwerking met CoMore.

Resultaten enquête beheerders

Het praktijknetwerk gescheperde schaapskuddes heeft van half april tot eind juni een enquête gehouden onder beheerders van (natuur)gebieden.

Pilot kwaliteitsregeling gescheperde schaapskuddes

Op 12 juni, 18 juni en 14 juli vonden de pilot inspecties voor de kwaliteitsregeling gescheperde schaapskuddes plaats in samenwerking met CoMore.

1 2 3 Volgende ›

Zoeken

Kennisbank

Oktober 2014
Augustus 2014
Juni 2014
Januari 2014

Het ministerie van Economische Zaken verleent subsidie aan het Praktijknetwerk verbeteren positionering gescheperde schaapskuddes.